Silityskuvien kiinnitys

Yleisohje Villasillan siltyskuville on kahdenpisteensilitys 10sec+10sec (lisään tästä oman videonsa myöhemmin tähän samaan postaukseen – vaikka hyvin hopea/kulta-videokin tekniikan näyttää), mutta ihan kaikkiin se ei päde: kulta, hopea ja heijastava tarvitsevat paksuutensa vuoksi kolmenpisteensilityksen 15sec+10sec.

Silityskuvat tuottaa usealle päänvaivaa, silityskuva nimitys on ehkä hämäävä koska näitä EI silitetä, ne painetaan käyttäen lämpöä apuna, eli mitä enemmän saat oikean lämmön lisäksi painoa kuvan päälle sen paremmin kuva tulee pysymään – suurin osa ekassa pesussa/käytössä irtoavista kuvista usein myös johtuu tästä että painetta ei ole ollut riittävästi. Eli ihan reippaasti vaan sitä oman kehon painoa molemmin käsin raudan päälle! Prässissä tämä onnistuu automaattisesti, mutta silitysraudalla näitä kiinnitetään aivan yhtä hyvällä lopputuloksella.

Itse käytän aina teflonpaperia kuvan ja lämmönlähteen välissä, koska pieleen mennessään (liika aika/kuumuus) myös suojakalvo alkaa sulamaan ja voi tarttua rautaan.

Pyörät pyörii taas :)

Poppoon myötä inspis tekemiseen on ottanu taas täyden vauhdin. Sekä Poppooseen, verkkokauppaan, että jälleenmyyntiin.


Iltapuhteina nyt kun myymälän rakentaminen on vähän rauhoittunut niin sain tehtyä painotyynyjä jälleenmyyjälle, näitä kun en omaan verkkokauppaani (vielä) ole laittanut kun kyseessä kuitenkin vähän spesiaalimpi tuote joka on suunnattu tietylle asiakaskunnalle.

Tyynyt on syntyneet omasta tarpeesta, oman kehittelyn kautta saanut siitä toimivan sekä lapselle, että itselleni.

Näitä ja paljon muuta löytyy täältä:
http://www.sirkulta.fi/tyynysylipaino-kotimainen-p-2834.html

Poppoo • Käsityö- ja lahjatavaramyymälä

Heinolaan avattiin 8.6.2018 uusi käsityö- ja lahjatavarakauppa Poppoo aivan torin laidalle keskustaan.

POPPOO on yhteisöllinen, muuntautuva myymälä ja tapahtumapaikka, joka toimii ainakin kesän ajan kahden yrittäjän ja huikean taustajoukon voimin Päijät-Hämeen liiton ja Heinolan kaupungin avustuksella
Myymälästä löydät luovien alojen yrittäjien tuotteita ympäri Suomen ja kesäkuunlopussa aukeaa vielä kurssitoimintaa järjestävä kutomokin samaan tilaan <3

https://www.facebook.com/PoppooHeinola
https://www.instagram.com/poppoo.heinola

Perinnekäsityöt – värttinäkehräys

Tänään oli kurssipäivä; Lahdessa Ideaverstaalla Kiertelevän Ketun opissa tehtiin omat värttinät ja niillä kehrättiin villaa säikeiksi ja kerrattiin syntyneet kerät langaksi.

Naurua, puheensorinaa ja iloista mieltä, onnistumisia ja kyllä tuloksen langaksi tunnistaa.

Jos teillä on mahdollisuus päästä opettelemaan yhdessä jonkun kanssa niin käyttäkää se hyväksi!

Knit In Public – Heinola

Perinteinen kansainvälinen Knit In Public / KIP / Julkineulonta -päivä Heinolassa!

Nautitaan auringonpaisteesta – eikä kaatosateenkaan anneta haitata kun kokoonnutaan nauttimaan Kusmikun ihanista herkuista katetulle terassille kesäkuun 9.päivä klo 12-16 yhdessä lankojen parissa.

Nyt ei kotoa tuoda eväitä kun paikka on näin loistava ja meidät ilomielin otetaan vastaan.
Pieneksi vinkiksi sain että kannattaa ehdottomasti maistaa paikanpäällä esimerkiksi vanukkaita, kylmiä smoothie-juomia ja kahvihiirelle tietysti herkullinen jäälatte (eikä unohdeta että neulominen kuluttaa tunnissa ainakin 103kcal joten nälkäkin siinä 4h aikana tulee)

Eli aika ja paikka:
09.06.2018 klo 12-16
Kusmiku (Savontie 7, 18100 Heinola)

 

 

!!! HUOM !!!
Villasillan Sanna ei ota lankalaatikoita mukaan, mutta tilaukset kulkee tuttuun tapaan maksuttomasti kaupunkiin:

  • Drops:n langat suoraan varastosta paikan päälle, kun tilaat viimeistään 8.6.2018
  • Lankavan tuotteet tilattava vähintään viikkoa ennen tapahtumaa, niin ne kerkeävät hyvin tapahtumaan.

 

Tapahtuman Facebook-sivu